skip to Main Content

Green Finance GmbH Austria a renovat această proprietate în primăvara anului 2018 – în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate, făcând posibilă viața modernă și contemporană într-o ambianță elegantă de castel. Cu accent pe durabilitate și în cooperare cu biroul monument, aici au fost create opt mari apartamente familiale și patru birouri.

Cu locația centrală și infrastructura foarte bună, Schloss Frein, în inima Frankenburg am Hausruck, oferă o experiență fermecătoare de viață în regiunea rurală idilică.

Caracterul istoric bine conservat și apartamentele și spațiile de birou recent renovate, inteligent gândite se completează reciproc pentru un obiectiv unic și reprezentativ de a realiza venit și proprietăți rezidențiale.

Fapte cheie:

8 apartamente de închiriat, 4 birouri
824 m2 de suprafață construită
331 m2 teren
Top renovat:
revitalizarea cuprinzătoare a întregii clădiri
modernizare și echipare completă a interiorului
Conservarea caracteristicilor istorice din zona exterioară

Castelul Frein

Castelul Frein este cea mai marcantă clădire și reper din Frankenburg. Castelul cu trei etaje nu numai că formează inima orașului de piață din Austria Superioară, dar este cunoscut și dincolo de granițele regiunii, datorită semnificației sale istorice. Construit inițial ca un castel acostat, astăzi se ridică direct pe strada principală o clădire dreptunghiulară cu un acoperiș caracteristic, ridicat, din cupru patinat. Acest reper a fost preluat de Green Finance în toamna anului 2017 și complet renovat în primăvara anului 2018 conform celor mai înalte standarde de calitate. Durabilitatea a fost foarte importantă pentru Green Finance, astfel încât în castel au fost construite opt apartamente mari de familie și patru birouri.

Cronica Castelului Frein

În jur de 1000

Proprietatea Freyn – creat la începutul primului mileniu
Din păcate, nu se știe când și de cine a fost construit Castelul Frein. Cu toate acestea, se documentează că în 1170 Engelschalk von Reite a dăruit abației Asbach un manor în Freyn. Prin urmare, este foarte probabil ca donația să provină de la Passau, Schaunburg sau Bamberg.

În jur de 1370

Certificatul Abateții Mattsee
Episcopul de Passau (Arhiepiscopia Bambergului) a avut dreptul să dispună de toate parohiile din Hausruckviertel până la mijlocul secolului al XII-lea. De exemplu, parohia Frankenburg este subordonată mănăstirii Mattsee. Pe lângă faptul că este de natură ecleziastică, această legătură avea o importanță fundamentală. În acest timp, sediul Frein a fost promis domnilor de la Schunburg.. Habsburgii au ocolit dreptul de preemisiune al pământurilor în care credeau, negociind în secret domnia de la eparhia de Bamberg la ducele Albrecht III. din Austria. Nobilimea habsburgilor a căutat să subjuge județul Schaunburg și cu această achiziție și-au slăbit influența.

În jur de 1444

Fieful suveranului
Lorzii von Scheding (mai târziu Schöttinger) au fost considerați cetățeni respectați ai Mattsee. Pe baza numelor de case și coridoare din zona din jurul Frankenburgului de astăzi, se pot trage concluzii despre influența și puterea lor. Nu se știe cât timp familia de Schöttingen a deținut Castelul Frein. Cavalerii Zärtl au primit probabil scaunul nobil din mâinile lor, care la rândul lor au fost înlocuiți de Ludwig Hueber ca proprietar al proprietății.

În jur de 1584

Moșiile țării de deasupra Enns
În acest an, moșiile statului de deasupra Ennsului au primit castelul de la „nobilul, vesticul Ludwig Hueber zu Frein”, care era fără copii. În testamentul său, el a desemnat Frein să echipeze școala nobilă din Landhause zu Linz, care era considerat centrul educațional al nobililor stăpâni și cavaleri.
Domnii din Austria Superioară s-au văzut ca moștenitori direcți, indreptați și au vândut Castelul Frein cavalerului Hans Christoph Geymann zu Gallspach.

În jur de 1621

Posesia către împăratul Ferdinand al II-lea
Noul proprietar Hans Christoph Geymann a transformat proprietatea de la o fabrică de prelucrat lemn la un castel. Până la moartea sa a reușit să termine clădirea la exterior. Fiul său Hans Ortholf Geymann a încetat să continue extinderea și s-a alăturat insurgenților protestanți împotriva împăratului.
După încheierea revoltei contra monarhiei, proprietatea a fost confiscată și vândută în 1621 de către împăratul Ferdinand al II-lea lui Franz Christoph von Khevenhüller. Cu puțin timp înainte de schimbarea proprietarului, satul Zwispallen a fost ridicat pe piața Frankenburg și Frein a devenit parte din ea când au fost trasate noile frontiere. În această perioadă a găzduit și tribunalul de sânge de la Haushamerfeld, în care guvernatorul bavarez, Adam Graf von Herberstorff, a organizat un tribunal împotriva insurgenților.
Din 1925, evenimentele dramatice au fost comemorate sub forma binecunoscutului joc de zaruri Frankenburger.

În jur de 1674

Baronul Veit von Gera
În anii 1674 – 1684, Castelul Frein a fost deținut de Johannes Veit, baronul lui Gera, ceea ce a dus la proprietatea indivizibilă a unei familii (Fideikommiss).
După 10 ani în posesia baronului, Khevenhüller a preluat din nou proprietatea asupra lui Frein și bunurile sale, a unit administrația și a menținut succesiunea prin Fideikommiss până în 1810.

În jur de 1849

Familia Schaup și fabrica de bere Zipf
În acest an, Franz Schaup a achiziționat castelul cu pădurea și proprietățile de la Frankenburg. A fost unul dintre fondatorii berii Zipf. Familia a rămas proprietară până în 1942 ultima dinastie, Emilie Schaup, a murit fără copii.

În jur de 1864

Monument literar de Adalbert Stifter
„V-am spus că vă va plăcea foarte mult în Castelul Firnberg. Acum vă duceți acolo. Ieșiți mai des și ieșiți cu oamenii. ”
– Extras din „Urmasul” lui Stifter (1865) în care Castelul Frein a servit drept inspirație pentru „Castelul Firnberg”.

În jur de 1938

Al doilea război mondial
În timpul și la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial, castelul a oferit cazare refugiaților din țările fostei monarhii austro-ungare. În acest timp, o școală cu 2 clase a fost, de asemenea, găzduită în incintă, dar a fost închisă în 1950.

În jur de 1945

Sediul Administrației regionale
Din 1850 Palatul Frein a fost centrul administrativ pentru diversele sarcini ale marilor întreprinderi de afaceri Schaup și Lilienau. Ca sediu pentru administrații, și altele. De asemenea, a fost folosită la administrarea forestieră și administrarea proprietăților Frankenburg, precum și arhiva Heimatverein Frankenburg. În anii 1965/66 s-au efectuat lucrări de renovare la castel.
Christian Limbeck-Lilienau, în calitate de descendent și moștenitor al dinastiei Schaup, a vândut proprietatea lui Christian Schauer, directorul general al Green Finance GmbH, în toamna anului 2017.

În jur de 2018

Green Finance GmbH – Generalsanierung zum modernen Wohnen und Arbeiten
În 2018, Green Finance GmbH efectuează o renovare generală în Palatul Frein pentru a permite trăirea modernă și contemporană într-o atmosferă elegantă.
Cu accentul principal pe sustenabilitate și în colaborare cu biroul monumentului, în castel vor fi construite opt apartamente mari de familie și patru birouri. Obligațiuni ideale de coproprietate la un obiect de interes extraordinar cu semnificație istorică sunt oferite exclusiv spre vânzare.

Trăind într-o atmosferă elegantă

În 2018, Green Finance GmbH a efectuat o renovare generală în Palatul Frein

pentru a permite trăirea modernă și contemporană într-o atmosferă elegantă.
Cu accentul principal pe sustenabilitate și în cooperare cu biroul monumentului,
în castel au fost construite opt apartamente mari de familie și patru birouri.
Castelul listat monument a fost complet renovat la cele mai înalte standarde de
calitate pentru a permite traiul modern și contemporan într-o atmosferă elegantă.

Cu locația centrală și infrastructura foarte bună, Schloss Frein, în inima
Frankenburg am Hausruck, oferă o experiență fermecătoare de viață în regiunea
rurală idilică. Caracterul istoric bine conservat al clădirii listate ca monument
și apartamentele recent renovate, gândite inteligent, se completează reciproc pentru
a crea un venit și o proprietate rezidențială unică și reprezentativă.

Cele 8 apartamente spațioase și 4 birouri au fost complet renovate. Suprafața
utilă totală este de 1.051 m2, care este împărțită în 790 m2 de spațiu de locuit
și 261 m2 de spațiu comercial. Clădirea este situată pe un teren de 3.331 m2 și
include, de asemenea, un parc minunat.

Spațiu modern de birouri pentru idei mari

La parterul clădirii istorice există patru birouri atrăgătoare, cu un aspect bine gândit. Farmecul construcției originale este transformat într-un mediu de lucru unic prin revitalizarea de înaltă calitate, în care există mult spațiu pentru idei.

Unitățile de birou accesibile separat se extind de la o suprafață utilă de 56 m2 la 99 m2 și oferă atât de multe posibilități pentru cerințele de spațiu respective. O suprafață totală de 261 m2 este disponibilă pentru companiile regionale.

Configurare birouri

TOP 1     59,41 m2

TOP 2     99,10 m2

TOP 3     68,26 m2

TOP 4     56,59 m2

Configurare locuințe

TOP 5     59,41 m2                                                            TOP 9        96,17 m2

TOP 6     69,75 m2                                                            TOP 10      72,79 m2

TOP 7     127,30 m2                                                          TOP 11     125,13 m2

TOP 8     106,18 m2                                                          TOP 12     107,45 m2

Apartamente noi
cu farmec istoric

Cele opt apartamente nou construite, spațioase, adaptate familiei combină
atmosfera impresionantă și istorică cu cele mai noi echipamente pentru a crea
o experiență de trai unic.

Pe un total de 790 m2, un spațiu de locuit luminos și elegant a fost creat
folosind materiale de înaltă calitate. Aceasta oferă un spațiu generos pentru
dezvoltare. Restructurarea planurilor creează un concept inteligent de cameră
care răspunde cerințelor mari.

Clădirea este situată pe o parcelă de 3.331 m2, include un minunat parc
pentru castel și are încă o groapă cu apă bine conservată. Un obiect
care oferă multe posibilități și opțiuni de utilizare privată sau de afaceri.

Planurile celor 3 etaje

Impresii și știri media

Aici am amenajat o mică galerie de imagini a Castelului Frein.

Câteva impresii despre clădirea castelului cu detaliile sale și frumosul parc al castelului.

Am păstrat aici și rapoarte media interesante pentru a le putea citi.

Castelul Frein

Parcul castelului

Știri media

Regiunea de vacanță Attersee

Regiunea de vacanță Attersee-Salzkammergut îți îndeplinește dorința de vitalitate și
bucurie de a trăi! Peisajul natural fermecător, neatins și divers în jurul Attersee
are artiști – atunci și acum – precum Gustav Klimt, Gustav Mahler, Franz Welser-Möst,
Heinrich Schiff, Christian Ludwig Attersee și multe altele – motivație pentru inspirație și muză.

Celebrităti de top din politică, știință, cultură si sport se bucură de Attersee si
carisma sa pozitiăa! Pe multe trasee sălbatice și romantice de drumeție până la munții
înalți, corpul, mintea și sufletul intră în armonie de unul singur. O gamă largă de
sporturi, fie pe uscat, în aer sau în apă și sub apă, stimulează energia.

Locație

Frankenburg am Hausruck este un oraș de piață din Austria Superioară, în districtul Vöcklabruck, în Hausruckviertel, cu 4.842 de locuitori (începând cu 1 ianuarie 2018). Municipiul cuprinde 63 de localități și este situat la o altitudine de 519 m în Hausruckviertel. Extinderea este de 10,6 km de la nord la sud, 10,3 km de la vest la est. Suprafața totală este de 48,5 km2, 44,5% din suprafață este împădurită, 49,3% din suprafață este utilizată pentru agricultură.

Frankenburg are în centru frumosul castel Frein, dar castelul a îmbătrânit de-a lungul deceniilor. Datorită noului proprietar, Green Finance GmbH, castelul a fost renovat extensiv în 2018. Clădirea listată monument a fost renovată la cele mai înalte standarde și cu materiale de înaltă calitate și acum strălucește din nou într-o strălucire minunată.

Liliecii din Castelul Frein

Una dintre cele mai mari populații de liliac din Austria Superioară locuiește în Castelul Frein din Frankenburg.
Până la 800 de femele de liliac își petrec vara aici și își cresc copiii mici.

Lilieci cu urechi de șoarece

Urechile de șoarece sunt cele mai mari specii noastre de lilieci domestici, cu o anvergură de aproximativ 40 cm.
Vara, femelele formează așa-numitele camere săptămânale pentru creșterea băieților, care de obicei constă din 50 până la 1.000 de animale. Aceste lilieci sunt adesea denumite locuitorii de acoperiș tipici. De vreme ce vara trăiesc în mare parte în mansarde mari, fără probleme.

Amenințări

Următoarele cauze amenință și pune în pericol liliecii din habitatul lor în Austria:

pierderi locurilor de trai în vară și iarnă
Renovarea necorespunzătoare a cartierelor
Utilizarea pesticidelor
Utilizarea conservanților toxici ai lemnului
Cauze naturale: climă, paraziți, boli, prădători
Accidente: trafic, captatoare de muște, turbine eoliene etc.

Protecţie

Green Finance GmbH a achiziționat castelul în noiembrie 2017, împreună cu rezidenții săi de la ultimul etaj. O renovare extinsă a castelului a fost realizată în 2018. În ciuda renovărilor ample, întreținerea celei de-a cincea mari colonii de lilieci a fost o preocupare importantă. Green Finance reprezintă investiții ecologice cu durabilitate și, de asemenea, a existat o cooperare strânsă cu centrul de coordonare pentru protecția și cercetarea liliecilor (KFFÖ pe scurt) în Austria. S-au depus toate eforturile pentru revenirea liliecilor cu urechea de șoarece. La renovarea structurii acoperișului, s-a avut grijă să se păstreze terenul de reproducere al liliecilor. În același timp, au fost luate măsuri de precauție cuprinzătoare pentru a le garanta o viață fără probleme în castel.

Reabilitare cu atenție pentru lilieci

Renovarea structurii acoperișului și a acoperișului a fost finalizată la sfârșitul lunii martie 2018, deoarece liliecii se întoarc în această perioadă din căminele lor de iarnă. Liliecii petrec iarna în peșteri, beci sau tuneluri și apoi se întorc la casa lor de vară. Pentru a face și mai ușor obișnuința să se obișnuiască cu noile camere, plăcile vechi au fost instalate din nou. Un aspect important, astfel încât liliecii să-și recunoască și să-și accepte locurilor de trai pe baza mirosului lor.

Pentru a proteja liliecii care locuiesc în clădire, aceștia sunt îngrijiți de Asociația pentru Conservarea Naturii din Austria Superioară și rămân sub supravegherea membrilor grupului local. Grija și întreținerea locului de trai este foarte importantă, deoarece nu există o înlocuire adecvată în zonă.

Știri media